Bills Bar

Laird & Company Laird's Straight Apple Brandy

Smagen er intens af æbletærte og krydrede noter fra træfadene.

 


Type: Brandy

Land: USA

Flaskestørrelse: 70 cl.

Alkoholprocent: 50 %

 

 

Logo
400,00 kr.

Den smager dejligt i sig selv, men dens fulde potentiale folder sig bedst ud i samspil med andre ingredienser. Her langt mere æble i både aroma og smag, end der er i Laird's Appeljack Smooth Blend.


Historie

Laird & Company betragtes som et af de ældste destillerier i USA. Huset er næsten 300 år gammelt og har altid været i Laird familien. Den ottende generation, Larrie W. Laird, er nu præsident for Laird & Company og leder USAs ældste destillationsfamilie.

 

Det hele startede i 1698 hvor den skoske destillatør, Alexander Laird fra County Fife, emigrede til Amerika, sammen med sine to sønner, Thomas og William. De bosatte sig i Monmouth County i New Jersey, hvor den mest udbredte frugt, der var til rådighed, var æbler. Alexander kunne bruge sin baggrund som destillatør i sit hjemland, til produktionen af ​​Applejack. Såvel til eget forbrug, som til hans venner og naboer.

 

Det originale destilleri af Laird-familien, var placeret bag Colts Neck Inn, der tjente som et stoppested for militære budbringere og hestevogne.

 

I 1760 blev Robert Laird, som var soldat i George Washingtons hær, anmodet om at forsyne tropperne med Applejack. Dette gjorde Laird-familien selvfølgelig med glæde. Senere - i 1780 - blev den første kommercielle transaktion udført af Robert Laird, i Scobeyville, New Jersey.

 

Indtil 1849 var Applejack-destilleriet en blomstrede forretning bag Colts Neck Inn, men da en brand brændte destilleriet til jorden, blev det genopbygget på dets nuværende lokation i Scobeyville. I 1851 begyndte den udvidede kommercielle produktion af Applejack.

 

I begyndelsen af ​​1900-tallet stod sjette generation, Joseph T. Laird Jr., overfor et forbud. Han holdt virksomheden i drift, ved
at producere andre æbleprodukter, såsom sød cyder og æblemos. 

 

Josephs sønner John og Joseph III, fortsatte med at producere ikke-alkoholiske produkter indtil 1933, da Laird & Company fik en føderal licens til at producere Apple Brandy til "medicinske formål". Dette gjorde det muligt for Laird-brødrene at genåbne destilleriet.


Efter forbuddet blev ophævet, var forretningen en blomstrede succes, så Laird-familien erhvervede yderligere to destillerier i begyndelsen af ​​1940'erne.

 

Under Anden Verdenskrig, konverterede Laird & Company et område af deres destilleri til produktion af pektin for at hjælpe med krigsindsatsen. Pektin fungerede, som et konserveringsmiddel til militærrationer.