' Insel-Brauerei Kreide - 33 cl | Bills Bar
Bills Bar

Insel-Brauerei Kreide - 33 cl

En syrlig, men yderst frugtagtig og kraftig mousserende øl, der med fordel kan serveres i champagneglas på en solskinsdag.


Type: Champagne Ale

Land: Tyskland, Rügen

Flaskestørrelse: 33 cl.

Alkoholprocent: 5,5 %

 

Images
40,00 kr.
Varen er desværre udsolgt! Vi arbejder på at få flere på lager. Hvis det haster kan du ringe til os, så vil vi gøre hvad vi kan for at hjælpe dig. 40 17 93 60
Insel Kreide International 1165X1120px

Verdens første ”Kreidebier”, altså øl med tilsætning druesukker, champagnegær og kridt fra øen Rügen


Historie

Insel Brauerei er et tysk bryggeri, som holder til på øen Rügen.

 

De kerer sig om naturen, og har derfor gjort en masse tiltag for at sætte så lille et aftryk, som muligt:

 

  • I sommeren 2017 startede de, i partnerskab med WWF, et havørneprojekt og forpligter sig dermed til at bevare habitatet for den stolte fugl på øen. Bryggeriet har indtil videre doneret 15.000 euro for at dække udgifterne til projektet.
  • Taget på bryghuset blev udstyret med solcellepaneler i august 2017, og siden da har deres tappeanlæg været drevet med egen solenergi.
  • De bruger standard genanvendelige flasker i størrelserne 0,33 l og 0,75 l, som kan rengøres og påfyldes igen og igen.
  • Etiketterne er fastgjort ved hjælp af genanvendelig kompatibel lim.
  • Det naturlige indpakningspapir til etiketterne er fra FSC-certificeret bæredygtigt skovbrug. FSC (Forest Stewardship Council) er et internationalt certificeringssystem for skovbrug, som garanterer ansvarlig dyrkning af skove, beskyttelsen af truede dyre- og plantearter, samt bevarelsen af skovens økosystem.

 

Alle øllene  i sortimentet er egne kreationer, inspireret af næsten ukendte og glemte historiske ølformater, samt en stor del international øltradition.

 

De brygger ved hjælp af specialmalter fra byg, hvede, havre og rug, der er ansvarlige for den fløjlsagtige og cremede struktur. Med de forskellige typer ristet malt brygger de alt fra halmgul, over kastanjebrun, til dyb sort øl.

 

De tre gæringstrin:

  • Hovedfermentering sker i lave, åbne kar, således at gæren kan udfolde sig uden at skabe overtryk, som ellers er tilfældet i lukkede tanke.
  • Den sekundære gæring, sker i tanke hvor øllen første gang tilsættes CO2.
  • Den gærder tredje gang i flasken, med en anden gær, hvilket giver den helt rigtige smag, skumstabilitet og en meget fin karbonering. Dene gærding kaldes Flaskekonditionering.

 

Flaskekonditionering sikrer, at der ikke er ilt i den fyldte flaske.  Øllen er lysbeskyttet, da flaskerne er fuldstændig pakket ind. Denne kombination, sikrer øllenes langvarige friskhed og kvalitet.